Kunstlicht

Al ruim honderd jaar worden in Eindhoven de technische aspecten van de electrische lichtbron wetenschappelijk onderzocht. Ook aan maatschappelijke effecten van het fenomeen kunstlicht zijn tal van studies gewijd. Maar over kunstlicht als artistieke uitdrukkingswijze is veel minder bekend. In die lacune moet worden voorzien op 26 jan (13u30-16u15) in Eindhoven. Dan vindt in het kader van de Studium Generale aan de Technische Universiteit het symposium 'Eindhoven Lichtdag 1996' plaats, ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling 'KunstLichtKunst'. Op die tentoonstelling is een selectie te zien uit de collectie van de Stichting Lichteffecten in Schilderkunst en Sculptuur, aangevuld met enkele bruiklenen.

Op het symposium wordt de vraag gesteld of kunstenaars, wetenschappers en technici elkaar iets te melden hebben op het gebied van kunstlicht. Uiteraard komen de technische, sociale en artistieke aspecten van kunstlicht ook aan de orde. Aan het symposium nemen deel prof dr ir T. Bergman (dagvoorzitter) van Philips en de TU, M. Dieperink van Philips, ir H. Hollands, prof dr ir M. de Voigt van de TU en de beeldend kunstenaar C. Balth. Vooraf aanmelden via TU Eindhoven, tel 040-472278, fax 2451911.