Fokker (2)

De vele duizenden werknemers van Fokker hebben met hun massale betoging van 19 januari in Den Haag ondubbelzinnig hun loyaliteit jegens hun onderneming tot uitdrukking gebracht. Dat het met Fokker zou zijn afgelopen was en is voor hen en vele anderen een onwerkelijke gedachte.

De omvang van de bedragen die nodig zijn om Fokker weer op de been te helpen, heeft bij de groot-aandeelhouders de Nederlandse staat en Dasa tot negatieve conslusies geleid.

Niettemin vechten de duizenden werknemers van Fokker voor hun bedrijf tegen alle signalen in die op een slechte afloop wijzen. Zij zouden hebben kunnen zeggen: “Hoop op een gunstige uitkomst is niet nodig om iets aan te vatten en evenmin succes om door te zetten.” Prins Willem van Oranje zei het zo: “Il n'est pas nécessaire d'espérer pour entreprendre, ni de réussir pour persévér.”

    • Dr. W.J.Ford