Punch met vruchten en armagnac

1 fles rode wijn

4 gedroogde vijgen

4 gedroogde abrikozen

1 rijpe handpeer

1 appel

1 handsinaasappel

1 kaneelstokje

4 kruidnagels

3 eetlepels armagnac

100 gram suiker

Snijd de gedroogde vruchten in kleine stukjes. Breng de wijn met deze stukjes aan de kook en draai het vuur laag. Doe het kaneelstokje en de kruidnagels in de pan die met een deksel wordt afgesloten. Laat de wijn ongeveer een half uur trekken. Voeg dan de geschilde en in stukjes gesneden appel en peer, de in plakken gesneden sinaasappel en de suiker toe. Laat alles nog eens een minuut of 20 trekken. Roer de armagnac door de punch. Laat de punch aan de kook komen en draai het vuur uit. Schep de punch, met of zonder fruit, in van een lepel voorziene hoge glazen of stevige bekers. Bezuinig niet op de wijn. Ook al stop je er van allerlei lekkers in, goedkope, nare wijn blijft - en ik gebruik nu maar even een trefzekere Engelse culinaire term - 'plonk'.

    • Anne Scheepmaker