Pater gewond in klooster gevonden

WEERT, 24 JAN. De politie van Weert is gisteren begonnen met een onderzoek naar de dood van een 74-jarige pater. De man overleed maandagochtend in het ziekenhuis van Weert nadat medebewoners hem kort daarvoor gewond in het klooster De Heilige Geest hadden gevonden. In het complex bleek ook een inbraak gepleegd, er zijn in ieder geval sporen van braak geconstateerd. De politie legde in eerste instantie geen verband tussen de inbraak en de dood, maar zij besloot gisteren de zaak toch nader te onderzoeken.

De pater lag gewond in een gang van het klooster. Enkele uren later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het is overigens nog niet duidelijk of er iets uit het klooster is gestolen. Gisteren is de politie begonnen met een buurtonderzoek. Ook is sectie gepleegd op het lichaam van de bejaarde pater. (ANP)