KNSB ziet af van hoger beroep tegen De Vegt

DEN HAAG, 24 JAN. Wopke de Vegt, trainer van Europees schaatskampioen Rintje Ritsma, hoeft zich dit seizoen geen andere kleding te laten aanmeten.

De schaatsbond KNSB heeft gisteren besloten af te zien van hoger beroep tegen het vonnis waarin de begeleiding van Ritsma toestemming kreeg in Sanex-kleding langs de baan te staan bij internationale wedstrijden. Een conflict over de pakken leidde in het begin van dit seizoen tot een kort geding. De KNSB wilde daarin bewerkstelligen dat De Vegt bij internationale wedstrijden kleding van de bond droeg. Ritsma richtte uit onvrede met het beleid van de bond de privéploeg Sanex op en trok De Vegt aan als trainer. De Vegt won de zaak, waarna de KNSB in hoger beroep wilde. Voor dit seizoen heeft dat geen zin meer, vindt de bond.