'Accountants Barings aanpakken'

LONDEN, 24 JAN. De bewindvoerders van Baring Group hebben juridische stappen aangekondigd tegen drie accountants. Coopers & Lybrand in Londen, Coopers & Lybrand in Singapore en Deloitte & Touche in Singapore zouden nalatig zijn geweest bij het controleren van de boeken tussen 1991 en 1994, zo hebben de bewindvoerders gisteren laten weten. Hoe hoog het bedrag uiteindelijk uitvalt, wordt momenteel nader onderzocht. In financiële kringen in Londen wordt gesteld dat de uiteindelijke som kan oplopen tot honderden miljoen ponden. Begin vorig jaar bezweek Barings door speculatieve handel van medewerker Nick Leeson. Het bedrag dat de bewindvoerders met de zaak eventueel weten binnen te halen, zal ten goede komen aan Barings PLC en Barings Securities. Deze twee onderdelen van Baring Group bleven als enige buiten de overneming van Baring door ING-bank. De bewindvoerders van Baring Group zijn, Nigel Hamilton, Alan Bloom and Maggie Mills, alle drie partners van Ernst & Young. (KRF, Reuter)