Maljers: met top van DASA viel niet te marchanderen

DEN HAAG, 23 JAN. “Het is een keiharde wereld”, zegt de speciale afgezant van minister Wijers (economische zaken) inzake Fokker, Floris Maljers. De voormalige topman van Unilever was gisteren voor het eerst in beeld om verantwoording af te leggen over de onderhandelingen die hij de afgelopen maanden namens de Staat der Nederlanden heeft gevoerd met DASA-topman Manfred Bischoff.

“Jazeker. Ik houd van groene ogen, ze trekken me meer dan blauwe. Blauw doet denken aan de hemel, dat zegt me niet zo veel. Groene ogen lijken op water en water is in mijn romans van het grootste belang. Het zorgt voor continuïteit. In Terra Nostra wordt alles door water verbonden. Plaatsen, tijden, mensen, ze ontmoeten elkaar dankzij ondergrondse kanalen, oceanen, golven op het strand en slagregens.”

    • Frank van Empel