CHOCOLADEMOUSSE

U kunt deze mousse in het vriesvak doen om er een soort parfait van te maken. Doe in dat geval de mousse in parfaitglazen, dek die af en zet ze in het vriesvak tot de mousse stevig is. Neem de mousse uit het vriesvak en laat deze voor het serveren 10 tot 15 minuten op kamertemperatuur staan.

Voor zes personen:125 gram pure chocolade, grof gehakt

2 eetlepels water

3 grote eieren, gesplitst

1 theelepel vanille-essence

2,5 deciliter slagroom

2 eetlepels poedersuiker

Doe de chocolade met het water in een magnetronschaal van 1 liter inhoud. Zet die 2 tot 3 minuten in de magnetron op 50 procent (650 watt) tot de chocolade gesmolten is. Klop het chocolademengsel tot het glad is. Klop wat van het chocolademengsel door de eierdooiers, schep het dooiermengsel terug in de schaal met de chocolade en klop alles goed. Zet de schaal circa 1 minuut in de magnetron op 30 procent. Klop het mengsel weer goed en schep alles over in een koele kom van 2 liter inhoud. Schep er de vanille-essence door en laat het mengsel op kamertemperatuur komen.

Klop de slagroom en poedersuiker tot stijve pieken. Schep de geklopte slagroom door het chocolademengsel. Klop de eiwitten tot stijve pieken en schep ze geleidelijk door het chocolade-slagroommengsel tot alles gemengd is en er geen wit meer te zien is.

Doe de mousse in een decoratieve kom of in parfaitglazen, dek af en zet 6 tot 8 uur (of een nacht) in de koelkast.

    • Kim Maclean