Arrestaties in Golfstaat Bahrein

MANAMA, 23 JAN. De Bahreinse autoriteiten hebben de afgelopen dagen onder anderen acht oppositieleiders gearresteerd op beschuldiging van het aanstichten van protesten tegen de regering in het kader van een vanuit het buitenland gesteunde samenzwering. Onder hen is sjeik Abdul-Amir al-Jamri, die een campagne tegen het bewind leidt voor vrijheid van meningsuiting, herstel van het in 1975 opgeschorte parlement, vrijlating van politieke gevangenen en werk. Een regeringsfunctionaris had eerder al 60 arrestaties gemeld, maar volgens de oppositie zijn het er eerder 2.000. De arrestaties kwamen na een reeks brandstichtingen, andere sabotage-activiteit en protesten in shi'itische dorpen, waarvan Iran officieel als aanstichter wordt gezien. Iraanse kranten verwierpen gisteren deze beschuldigingen, die zij beschreven als een oude handelwijze om binnenlandse problemen te internationaliseren. (Reuter, AP)