Toestand Parijse cellen is slecht

STRAATSBURG, 22 JAN. Volgens het comité van de Raad van Europa dat onderzoek doet naar de toestand van gevangenissen, zijn de hygiënische omstandigheden in Parijse politiecellen slecht en in strijd met het Europese Verdrag voor de Bescherming van de Rechten van de Mens (EVRM). Bij het eerste bezoek van het comité aan politiecellen in Parijs in 1991, werd al alarm geslagen over de slechte hygiënische omstandigheden. Het comité vindt de bevolking van de Parijse politiecellen met drie personen, het ontbreken van dekens en matrassen voor de nacht en de verlichting en airconditioning, onacceptabel. In vergelijking met het eerste bezoek toen ook melding werd gemaakt van geweld door politiefunctionarissen, is volgens het rapport wel sprake van een “zekere verbetering”. Het rapport roept de Franse overheid op tot “voortdurende waakzaamheid” op de mishandeling van gevangenen door politiefunctionarissen. (AFP)