Schultz verliest van Zwitserse

MELBOURNE, 22 JAN. Brenda Schultz heeft vanmorgen in de vierde ronde van de open Australische tenniskampioenschappen in 58 minuten verloren van de Zwitserse Martina Hingis. De setstanden waren 6-1 en 6-4.

Hoe harder Brenda Schultz serveerde, hoe zuiverder haar 15-jarige tegenstandster de ballen terugsloeg. Wel sloeg Schultz een wereldrecord. Schultz heeft de hardste service van alle tennissters en slaat ook harder dan Andre Agassi. Haar record stond op 193 kilometer per uur. Vanochtend kwam ze tot 192, 193 en 196 kilometer per uur. “Er zat heel veel agressie in mijn slagen, want het was een frustrerende wedstrijd”, zei Schultz na afloop. “Ik ben groot en sterk, zij is klein en tenger. Dan wil je eigenlijk liever boksen dan tennissen.”

De agressie was onder meer het gevolg van een onderhandse service van Hingis, aan het einde van de eerste set. Het was een grapje, zei Hingis na afloop. Maar het irriteerde Schultz, die sinds haar huwelijk met Sean McCarthy haar best doet zich een Amerikaanse over-mijn-lijk-mentaliteit eigen te maken. “Hingis is nog zo jong, ze beschouwt het nog als een spelletje. Voor mij is tennis, helaas, niet leuk meer. Het is mijn beroep.”