Meer samenwerking tussen grenslanden in het onderwijs

BREMEN, 22 JAN. Nederland, Vlaanderen, de Duitse bondsstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen en Bremen gaan samenwerkingsprojecten op het gebied van onderwijs- en onderzoek verder ondersteunen. Dit hebben de vier ministers van onderwijs en wetenschap en de senator van Bremen, die de onderwijsportefeuille heeft, vandaag afgesproken op een bijeenkomst over het grenslandenbeleid in Bremen.

De samenwerking moet gestalte krijgen door onderwijs- en onderzoekspotentieel op die instellingen te bundelen en door uitwisseling van docenten en studenten. De ministers zullen een commissie instellen, bestaande uit vertegenwoordigers van de vijf ministeries, die zal adviseren welke projecten voor subsidie in aanmerking komen.

Niet bekend

Volgens de ministers is al vooruitgang geboekt op het gebied van samenwerking. In het voorjaar zal een tweetalige studiegids verschijnen met informatie aan studenten over de studiemogelijkheden in de verschillende landen.