Go Ahead acht zich niet nalatig

De KNVB stelt Go Ahead Eagles in staat van beschuldiging omdat de wedstrijd van zaterdag tegen De Graafschap als enige in het betaald voetbal is afgelast. De voetbalbond verplicht clubs een speelklaar veld af te leveren om de competitie regelmatig te laten verlopen. Die verplichting is afgelopen zomer van kracht geworden. Go Ahead Eagles uit Deventer is de eerste club die door de KNVB wordt beschuldigd wegens verzuim in onderhoud van het veld.

Go Ahead dient nu te bewijzen dat de club alles heeft gedaan het veld optimaal te verzorgen. Anders kan de bond overgaan tot sancties zoals een boete of het in mindering brengen van competitie-punten. Voorzitter Hans Horneman van de degradatiekandidaat in de eredivisie bevestigde gisteren dat de gemeente verantwoordelijk is voor het veld en dat er in de afgelopen periode inderdaad onvoldoende onderhoud is gepleegd. Vandaag blijkt de voorzitter van mening veranderd.

Waarom is de gemeente Deventer vandaag ineens niet meer verantwoordelijk voor het slechte veld?

Ik heb het de gemeente vandaag gevraagd en die zeiden dat ze het veld na 20 december niet meer konden behandelen omdat de vorst in de grond zat. Toen speelden we tegen PSV en liep de grasmat erg veel schade op. Gisteren had ik het vermoeden al dat het aan de kou heeft gelegen. Maar dat kon ik toen niet zeker weten. Ik word trouwens wel vaker fout geciteerd.

Wanneer kwam het bericht van de beschuldiging door de KNVB binnen?

Officieel hebben we van de bond nog niets vernomen. We hoorden het via de pers. Het veld is mede afgekeurd door een KNVB-official. Er viel zaterdag gewoonweg niet te spelen en daarmee is de kous af. Het is een storm in een glas water.

Waarom is de Adelaarshorst de enige locatie in Nederland waar niet gespeeld kan worden?

Dat is toevallig. Een noodlottig samenloop van omstandigheden. We zijn niet nalatig geweest. Ik heb vanmiddag een gesprek met de gemeente en daarna nemen we contact op met de bond. Ik ben ervan overtuigd dat het met een sisser zal aflopen.

Wordt een onderhoudsfout de nekslag voor Go Ahead Eagles?

Absoluut niet. Zoals ik al zei hebben we nog niets van de bond vernomen en ik weet ook niet wat eventuele sanctiemogelijkheden zijn. Wij wachten rustig af.