Ex-premier van Singapore ziek

SINGAPORE, 22 JAN. De 72-jarige Lee Kwan Yew, die van 1959 tot 1990 minister-president van Singapore was en nog steeds geldt als de meest invloedrijke politicus in de stadstaat, is het afgelopen weekeinde met hartklachten opgenomen in een ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de Singaporese regering is Lee behandeld aan een vernauwing van de kransslagader. De behandeling is succesvol verlopen en Lee heeft gisteren de hartbewaking verlaten. De voormalig premier revalideert nog twee dagen in het National Hospital van Singapore. Lee werd vrijdag in het ziekenhuis opgenomen nadat hij tijdens zijn ochtendoefeningen geklaagd had over pijn in de borst. Uit angst voor paniekreacties, met name op de beurs van Singapore, werd de opname geheim gehouden tot zaterdag. Het is de eerste keer dat Lee, die al jarenlang met oefeningen dagelijks zijn conditie op peil houdt, een ernstig probleem heeft met zijn gezondheid.