Bollettieri weg bij Mary Pierce

MELBOURNE, 22 JAN. Nick Bollettieri, de Amerikaanse succestrainer, heeft zich teruggetrokken als coach van Mary Pierce. De 21-jarige Française, vorig jaar winnares van de Australian Open, werd ditmaal in de tweede ronde al uitgeschakeld. Door de vroegtijdige eliminatie staat Pierce niet meer in de top-tien. Vorige week stond ze nog vierde, na de Australian Open staat ze dertiende.

“Ze heeft het aan zich zelf te wijten”, vindt kampioenenkweker Bollettieri. “Ze is een paar kilo zwaarder dan vorig jaar, het ontbreekt haar buiten de baan aan discipline.” Bolletierri denkt dat Pierce haar voormalige Nederlandse trainingspartner Sven Groeneveld mist. “Hij was de opvolger van haar vader, was de man die haar in de gaten hield. Nu moet Mary dat zelf leren. Het wordt tijd dat ze haar eigen verantwoordelijkheid voelt. Dar duurde bij Agassi ook enige tijd.”