Bokser Smulders mist halve ton

MARSALA, 22 JAN. Eddy Smulders is gisteren van Sicilië teruggekeerd zonder de beloofde gage van 55.000 gulden na zijn overwinning op Andrea Magi. Het Italiaanse promotorsduo Spagnoli/Sabbatini weigerde de Europese bokskampioen in het halfzwaargewicht het bedrag te betalen, uit protest tegen de uitslag van de geruchtmakende partij zaterdag in Marsala. De Engelse arbiter Vann riep Smulders tot winnaar uit nadat uitdager Magi weigerde overeind te komen in de tweede ronde.

De Italianen eisten diskwalificatie van de titelverdediger wegens een incorrecte stoot. Smulders reageerde laconiek: “Mijn Europese titel heb ik nog en dat vind ik het belangrijkste. Ik verwacht binnen een maand het bedrag alsnog te ontvangen. Die toezegging hebben we van de secretaris van de Europese boksunie (EBU) gekregen.”