Belang Unilever in Panamees bedrijf

Het voedings- en wasmiddelenconcern Unilever heeft in Panama een meerderheidsbelang genomen in Compania Panamena de Aceites (Compaceites). De aandelen brengt Unilever onder in zijn Middenamerikaanse joint-venture Unisola, die in 1962 is opgericht. Unisola is voor 60 procent eigendom van Unilever en voor 40 procent van de Salvadoriaanse familie De Sola.

De in Panama City gevestigde Compaceites groep heeft een omzet van 63 miljoen gulden en telt 425 werknemers. De groep is marktleider in wasmiddelen en maragarines en heeft een sterke positie op de markt voor eetbare oliën.

Unisola heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 25 miljoen gulden in Panama, waarvan voor het grootste deel toiletartikelen. De joint venture doet ook in wasmiddelen, thee en culinaire produkten.