Schuttersveld trekt Orange-lening aan

Schuttersveld Holding te Zeist, een onderneming die actief is op het gebied van kunststoffen en metaal, heeft een zogenaamde Orange-lening ten bedrage van 12 miljoen gulden gearrangeerd via de Nationale Investeringsbank. Een Orange-lening is een in aandelen converteerbare, achtergestelde lening die tot het eigen vermogen van de onderneming mag worden gerekend.

Met de nieuw aangetrokken lening houdt Schuttersveld de solvabiliteitsverhoudingen op peil. Dit houdt mede verband met de aflossing eind november van de eerste tranche van 10 miljoen gulden op de uitstaande 7 procent in aandelen converteerbare achtergestelde obligatielening 1995/1998. Hiervan bedraagt het uitstaande bedrag thans nog 30 miljoen gulden.

Voorts bericht Schuttersveld dat, in aansluiting op de eerder aangekondigde overname van de Britse kunststoffenonderneming Hartons, heden het prospectus is verschenen waarmee een officieel bod wordt uitgebracht van 8,5 pence per aandeel. Aangezien Schuttersveld reeds 53 procent van Hartons in handen heeft, moet volgens de Londense beursregels een openbaar bod worden uitgebracht.