De Mos wint weer voor de rechter

HAMBURG, 20 JAN. Trainer Aad de Mos heeft ook in hoger beroep de rechtszaak tegen het Duitse weekblad Der Spiegel gewonnen. Een rechtbank in Hamburg bepaalde gisteren dat het weekblad een publicatie over de onlangs bij Werder Bremen ontslagen trainer Aad de Mos moet rechtzetten

De uitspraak kan gevolgen hebben voor de rechtszaak die De Mos inmiddels heeft aangespannen tegen zijn oude club. Doel daarvan is het vorige week uitgesproken ontslag nietig te verklaren. Feitelijk zal het wel neerkomen op het vaststellen van een afkoopsom, want Bremen heeft deze week de Oostduitser Dörner aangesteld als nieuwe trainer.

De Mos las in zijn ontslagbrief dat uitspraken in Der Spiegel de reden waren voor zijn gedwongen vertrek. Het blad baseerde zich op borrelpraat in een café. De Mos ontkende de bewuste uitspraken te hebben gedaan.