Cats komt terug

AMSTERDAM, 20 JAN. De Nederlandstalige versie van de musical Cats, vertaald door Gerrit Komrij, komt terug in een coproduktie van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en Joop van den Ende Produkties. De voorstelling wordt van 31 mei tot 27 september gespeeld in het Antwerps Muziektheater en gaat, vanwege het omvangrijke decor en de benodigde toneelmachinerieën, niet op reis.

De musical-bewerking van de roman Wuthering Heights van Emily Brontë, in opdracht van de popzanger Cliff Richard geschreven door Tim Rice en John Farrar, komt naar Nederland. Op 21 september gaat een Engelstalige produktie, zonder Cliff Richard, in première in het Chassé Theater in Breda. Daarna is de show het hele seizoen op tournee door Nederland. Zelf speelt Richard de rol van Heathcliff alleen in de Engelse enscenering, die eveneens vanaf dit najaar te zien is. Op 3 oktober gaat in Carré in Amsterdam de Engelstalige musical Unforgettable in première, gebaseerd op de grootste hits van Nat King Cole. De hoofdrol wordt gespeeld door de Canadese jazz-zanger Densil Pinnock.