AGOVV

Deze bekende voetbalvereniging wil 'betaald voetbal' gaan spelen en Mark Hoogstad schreef er een aardig verhaal over (NRC Handelsblad, 11 januari). Helaas bevat het artikel een 'miskleun' wat betreft de naam van de club.

Verenigingen hebben soms namen die de lading niet meer dekken, maar omdat ze een begrip geworden zijn, komen ingenieuze denkers wel tot een oplossing.

Mark Hoogstad schrijft dat de naam AGOVV 'Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder' betekent, wat ik een wat ingewikkelde naam vind, waarschijnlijk een vinding van een slimme boekhouder.

De originele naam van AGOVV was 'Apeldoornse Geheel Onthouders Voetbal Vereniging' en ze speelden in een witte broek en blauw shirt. De naam van de club en de kleur van de kleding lieten aan duidelijkheid niets te wensen over.

    • B. Slaager