Justitie: man doodde drie zonen dag eerder

ROTTERDAM, 19 JAN. Justitie gaat er van uit dat de 42-jarige verpleegkundige Arie S. uit Krimpen aan den IJssel zijn drie zoontjes reeds een dag voor ze werden gevonden, heeft gedood.

Voorlopige resultaten uit het technisch sporenonderzoek bevestigen wat de man in een eerste korte verklaring tegen de politie heeft gezegd. Daarna heeft hij tegenover justitie geen enkele verklaring meer willen geven.

Bij het verhoor door de rechter-commissaris eerder deze week heeft S. evenmin iets willen zeggen over het drama. Sinds enkele dagen verblijft hij in een speciale afdeling van de Bijlmerbajes in Amsterdam, waar hij 24 uur per dag wordt geobserveerd. De districtspsychiater heeft hem inmiddels onderzocht en zal binnenkort rapport uitbrengen.

Vorige week donderdag rond half vijf 's ochtends werd de politie gewaarschuwd dat er in de Kwartelstraat te Krimpen iets gaande was dat leek op een ruzie. S. werd op de benedenverdieping aangetroffen. Hij was gewond bij een poging zichzelf van het leven te beroven. Op de bovenverdieping trof de politie een bloedbad aan. Daar lagen “de vreselijk toegetakelde” lichamen van de jongens van respectievelijk vijf, acht en negen jaar.

Justitie zal het volgens persofficier Wesselink moeten doen met de eerste korte bekentenis die de vader op die donderdagmorgen heeft afgelegd, nadat hij in het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam was behandeld. S. zei dat hij de drie kinderen om het leven had gebracht en daarna zelfmoord had willen plegen. De Molukse verpleger vertelde in dit eerste verhoor ook dat hij de kinderen niet diezelfde nacht, maar al op woensdag had gedood.

Justitie gaat er nu van uit dat deze informatie juist is. “We hebben geen exacte informatie over het overlijden, maar houden woensdag op basis van de beschikbare gegevens voor het meest waarschijnlijk”, aldus Wesselink. Volgens S. was het allemaal gebeurd in wanhoop omdat zijn vriendin een dag eerder had aangekondigd de relatie met hem te verbreken. Enkele jaren geleden verloor S. zijn vrouw door een ziekte.