Het meisje en het paard

Er was eens een arm meisje. Ze leefde in het bos in een hutje. Ze kon niet veel eten. Ze had ooit wel een moeder gehad maar die moeder werd steeds gemener en daarom is ze weggelopen. Maar hier voelde ze zich ook niet fijn. Maar ze durfde niet weg te gaan. Ze had wel een boekje waar ze in schreef. Ze schreef alle vervelende dagen in dat boekje.

Op een avond zat ze in haar boekje te schrijven. Ze schreef over wat haar die dag was overkomen. Toen ze klaar was ging ze slapen. Ze had een slaapmatras meegenomen en een dekbed en een deken. En ze had ook een zaklamp.

De volgende ochtend werd ze wakker en ze stond op en nam wat bessen en noten. Toen ging ze naar buiten. Ze ging naar een mooie open plek. Daar was ook een vijver. Ze ging langs het water zitten. Het was blauw water. Opeens hoorde ze gehinnik. Ze ging op het geluid af. Op weer een andere open plek stond een prachtig wit paard. Opeens zag ze dat het paard gewond was. Het paard zakte in elkaar. Het meisje had medelijden met het paard. Ze nam het paard mee naar haar hutje en daar verzorgde het meisje het paard. Het paard vond het best. Het meisje had een doek gevonden en toen zag het meisje echt waar het paard gewond was. Het paard zakte weer in elkaar. Het meisje deed de doek om het been van het paard. Dat vond het paard fijn. Het paard stond weer op en was blij en het meisje ook. Ze vond het paard erg lief en het paard vond het meisje ook erg lief.

Opeens hoorde ze iets. Ze keek op en wat zagen ze daar? Allemaal wolven. 'Vuur!' riep het meisje en ze haalde hout en ze wreef het hout tot vuur. De wolven renden weg. Het meisje was blij en het paard ook.

Opeens hoorden ze wat. Een ander paard dat aan het draven was en daar zagen ze het paard ook en daar zagen ze het ook heel dichtbij en er zat een prins op. Dichterbij, het meisje vond de prins erg mooi. De prins keek naar haar en hij werd meteen verliefd op haar en ze gingen naar het kasteel van de prins en ze leefden nog lang en heel gelukkig.

Stuur ook een tekening of verhaal naar de Kinderpagina! Als we je tekening afdrukken, krijg je een grote doos kleurpotloden, als we je verhaal plaatsen, sturen we je een houten vulpen. Inzenders mogen niet ouder zijn dan twaalf jaar. Schrijf je naam, adres en leeftijd op de inzending. Het adres is: Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam.

    • Lisanne Denneman