EMU-criticus ontslagen

BRUSSEL, 19 JAN. De Europese Unie heeft de Brit Bernard Connolly, schrijver van een kritisch boek over de monetaire eenwording, officieel ontslagen. Dat bevestigde gisteren een woordvoerder van de Europese Commissie. Connolly stond overigens al lang vóór de publicatie van zijn boek op non-actief. De Brit werkte in Brussel als hoofd van een EU-afdeling die zich bezighoudt met de voorbereiding van de Economische en Monetaire Unie (EMU). Vorig jaar najaar publiceerde hij een boek over de toekomst van die EMU, waar hij zich zeer negatief over uitliet. Connolly omschreef de financieel-economische eenwording als “potentieel dynamiet” voor de Frans-Duitse samenwerking. De strijd die in zijn ogen rond de EMU zal ontstaan, zou zelfs kunnen leiden tot een oorlog op het Europese vasteland. (ANP)