Brabants Orkest stuurt directeur weg

EINDHOVEN, 19 JAN. Het bestuur van het Brabants Orkest stuurt directeur H. van Werkhoven binnenkort de laan uit. Voorzitter C. Baan van het bestuur deelde dit gisteren aan de werknemers van het orkest mee. Van Werkhoven is bereid mee te werken aan een “voor beide partijen aanvaardbare afscheidsregeling”, aldus een woordvoerder van het in Eindhoven gevestigde orkest. Onlangs schortte de ondernemingsraad het overleg met de directie op. De raad vond dat een al eerder afgesproken verbetering van de interne organisatiestructuur veel te langzaam tot stand kwam. Bovendien voelde de raad zich door de directie onvoldoende serieus genomen. Vorig jaar kwam aan het licht dat het al lange tijd niet boterde tussen de orkestleden en Van Werkhoven. Een extern adviesbureau deed een aantal aanbevelingen om de interne verhoudingen en de onderlinge communicatie te verbeteren. Gelijktijdig onderging het bestuur een vernieuwing. De ondernemingsraad vindt dat er sedertdien nauwelijks iets is gebeurd. (ANP)