Australian Open

De vijfde dag van de open Australische tenniskampioenschappen leverde geen grote verrassingen op. Op de eerste warme dag - 33 graden na een week van gemiddeld 25 - was de opgave van de als elfde geplaatste Richard Krajicek het meest opmerkelijk. Krajicek was de zesde geplaatste speler die het toernooi vroegtijdig verliet. Todd Martin, Andrei Medvedev, Wayne Ferreira, Arnaud Boetsch en Paul Haarhuis gingen hem voor.

Andre Agassi werd afgelopen nacht een set lang verrast door het spel van qualifier Steve Bryan, de nummer 224 van de wereld. Geschrokken herstelde de titelhouder in Melbourne vervolgens de orde: 4-6, 6-0, 6-2 en 6-1. Ook de Amerikaan Michael Chang en de Oostenrijker Thomas Muster, die zijn enkel verstuikte en langdurig behandeld moest worden, plaatsten zich voor de vierde ronde. Chang speelt tegen Fleurian, Muster tegen de Zweed Mikael Tillstrom. Agassi stuit op de Zweed Jonas Bjorkman, die Todd Martin versloeg.

Bij de vrouwen bereikten onder meer Monica Seles, Gabriela Sabatini en Sanchez-Vicario de laatste zestien. Seles versloeg vanochtend de Francaise Julie Halard met 7-5 en 6-0. Sanchez-Vicario, die als derde is geplaatst, won met 6-3 en 6-3 van de Amerikaanse Sandra Cacic. Sabatini ondervond nauwelijks tegenstand van de Duitse Karinn Schwendt (6-1 en 6-2).

    • Remmelt Otten