NEXT 5 MINUTES

Op 'Next 5 minutes: tactical Media', een conferentie over kunst, politiek en de onafhankelijke media ontmoeten mensen van uiteenlopende komaf elkaar, maar ze zijn allemaal bezig zich met behulp van nieuwe media te ontplooien. Via Internet, maar ook via particuliere radio- en tv-stations, kan ook het niet kapitaal-krachtige individu zich via een medium tot de massa te richten. Het opengaan van die kanalen en het kritisch bekijken van de invulling daarvan is het thema van deze 'werkconferentie'. Als een van de belangrijkste aanwezigen geldt Peter Lamborn Wilson uit New York, lid van het collectief Autonomedia en schrijver van het boek Pirate Utopia's. Hij houdt vrijdagavond om 17u30 in De Balie een lezing met de titel 'From cyberspace to neurospace'. Tijdens de conferentie zijn er debatten, presentaties, installaties, publieke interviews en workshop over kunst, media, technologie en politiek. 19, 20 jan (v.a. 10u30) en 21 jan (v.a. 13u) 'Next 5 minutes: tactical Media', een conferentie over kunst, politiek en de onafhankelijke media, plaats. De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam. Paradiso Weteringschans, Amsterdam. Inl 020-6233673. Res 020-6232904. Zaal de Unie, Mauritsweg 34, Rotterdam. Inl 010-4047693. Res 010-4333534.