De Roo moet alle functies bij het NDT opgeven

DEN HAAG, 18 JAN. De zakelijk directeur van het Nederlands Danstheater (NDT), Michael de Roo, die deze week door het bestuur van het gezelschap is ontslagen, moet ook als muzikaal directeur en directeur van het AT&T-theater vertrekken. De Roo vertrekt aan het eind van het lopende seizoen.

Hij heeft zich volgens voorzitter mr. H. Bosma bereid verklaard tot een ordelijke overdracht van zijn werkzaamheden. Zijn opvolger wordt geen muzikaal directeur. Het tekort van anderhalf miljoen gulden vorig jaar, dat De Roo met name wordt aangerekend, kan volgens het bestuur “zonder problemen” worden gefinancierd uit de reserves van het gezelschap. Het bestuur rekent De Roo 'gebrekkig financieel management en falende projectbeheersing' aan. Het bestuur werd enkele maanden geleden gealarmeerd door NDT-medewerkers die bij De Roo zelf geen gehoor kregen. Bosma: “Dat De Roo vertrekken moest, was ons direct duidelijk. Zijn rapportage deugde niet, zodat wij steeds geen goed inzicht kregen in de financiën. Dat ligt niet aan de combinatie van functies, het is juist goed dat de directeur van het gezelschap ook het eigen theater beheert.”