VDL ziet verdere stijging resultaat

Omzet en winst van VDL, een groep van 25 bedrijven die zich vooral bezighouden met toelevering in de metaal- en kunststofindustrie, zijn vorig jaar met 25 procent gegroeid.

De omzet kwam uit op ruim 500 miljoen gulden, het netto resultaat op ongeveer 35 miljoen gulden.

Directeur W. van der Leegte verwacht dat de stijgende lijn zich in 1996 zal voortzetten. Hij rekent voor het lopende jaar op een omzet van 650 miljoen en verdere toename van het resultaat.

Bij het concern, dat de hoofdzetel onlangs verplaatste van Hapert naar Eindhoven, werken 2075 mensen, ruim vierhonderd meer dan eind 1994. De groep heeft de afgelopen vijf jaar kans gezien om zowel de omzet als de winst te verviervoudigen. Dat is voor een belangrijk deel het gevolg geweest van overnames. Zo lijfde de VDL-groep vorig jaar Steelweld/Ambac in Breda en RPI Bolnes Multitechniek in Maassluis in.

Van der Leegte denkt dat het Bredase bedrijf een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de vergroting van de omzet. De onderneming, die zich bezighoudt met automatiseringsprojecten voor de automobielindustrie, haalde onlangs een order van Opel binnen van 100 miljoen gulden. VDL is voor 51 procent eigenaar van DAF Bus. Ook heeft VDL een belang in DAF Trucks en in bussenbouwer Bova. DAF Bus draagt dit jaar ook fors bij aan de vergroting van de omzet, luidt de verwachting. Het bedrijf bouwt samen met Berkhof in Valkenswaard 266 bussen voor Ethiopië.