Festival Den Haag ter ere van Brahms

DEN HAAG, 17 JAN. In april en mei 1997 wordt in Den Haag een Brahms-festival gehouden. Het initiatief van het Residentie Orkest met de honderdste sterfdag van de componist als aanleiding, is vooral bedoeld om het culturele leven in Den Haag een extra impuls te geven.

Naast werk van Johannes Brahms (1833-1897) wordt muziek uitgevoerd van componisten door wie Brahms zich liet inspireren, zoals Mozart, Beethoven en Schumann, en componisten op wie Brahms op zijn beurt invloed heeft uitgeoefend, zoals Dvorák, Wolf, Reger, Ligeti, Kagel en Goehr. Het festival speelt zich af in de Dr. Anton Philipszaal en de tegenover gelegen Nieuwe Kerk. De laatste is de nieuwe 'kleine zaal' die in september in gebruik wordt genomen. De kosten van het festival bedragen 750.000 gulden, waarvan het Residentie Orkest en het Muziekcentrum Den Haag tweederde voor hun rekening nemen. (ANP)