Wereldhave: licht hoger resultaat

Vastgoedbeleggingsmaatschappij Wereldhave heeft haar directe beleggingsresultaat vorig jaar met 2,5 procent zien stijgen tot ongeveer 113 miljoen gulden. De stijging kwam tot stand ondanks negatieve valutakoersinvloeden van 4,8 miljoen gulden als gevolg van de daling van de Amerikaanse dollar en het Britse pond. Per aandeel bedraagt het resultaat onveranderd 7,40 gulden.

Gemeten in lokale valuta's is de onroerend-goedportefeuille met 2,5 procent afgewaardeerd (1994: 2,6 procent). Inclusief een negatief saldo koersverliezen daalde de intrinsieke waarde per aandeel van 101,42 naar 94,17 gulden.

Wereldhave wil over 1995 opnieuw uitsluitend belastingvrij dividend betalen ten laste van de agioreserve.

Wereldhave neemt van Fokker het complex Ypenburg over, zo hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. Fokker krijgt daardoor 32 miljoen gulden in handen. Omdat nog niet alle Fokker-activiteiten op Ypenburg zijn beëindigd, huurt de vliegtuigbouwer het complex terug tot medio 1997. Daarna wil Wereldhave het voormalige vliegveld aanpassen voor woningbouw en bedrijfsvestiging.