Van der Weerden en Ronaldo uitgeschakeld

ROTTERDAM, 16 JAN. Chris van der Weerden, rechtervleugelverdediger van PSV, heeft gisteren tijdens de training zijn rechter onderarm gebroken. De 23-jarige Van der Weerden is mimimaal vier weken uitgeschakeld. Hij is gisteren meteen geopereerd.

PSV-trainer Dick Advocaat is bang dat hij ook topschutter Ronaldo zeker zeven weken moet missen. De Braziliaan, pas negentien jaar, heeft door groeistoornissen veel last van de aanhechtingen in de knieën. Volgens Advocaat helpt alleen volledige rust. Misschien dat Ronaldo, van wiens gewrichten vandaag röntgenfoto's zijn gemaakt, juist op tijd is hersteld voor de Europese confrontaties tegen Barcelona in de kwartfinales van de UEFA-beker, waarvan de eerste op 5 maart is.

Ronaldo, die deze competitie twaalf keer scoorde, mist door zijn blessure waarschijnlijk ook het olympisch kwalificatietoernooi van Brazilië. PSV gaat niet op zoek naar vervangers. “We moeten het doen met de mensen die we hebben”, verklaarde Advocaat.

De Duitser Hans Meyer wordt de nieuwe trainer van FC Twente. Meyer (53) vierde zijn grootste successen bij Carl Zeiss Jena, maar werkte voor het laatst bij de minder bekende club Union Berlin. Daar kon hij dit seizoen na enkele wedstrijden al verdwijnen.

Meyer was driemaal als trainer actief bij Carl Zeiss Jena. Met de club uit de Tweede Bundesliga haalde hij in het seizoen 1980-'81 de finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars.

Meyer begon zijn trainersloopbaan als assistent bij Carl Zeiss Jena, vervolgens was hij er van 1971 tot 1983 hoofdtrainer. Daarna vertrok hij naar Erfurt (1984-1987), werkte hij voor Chemnitz (1988-1993) om weer terug te keren bij Carl Zeiss Jena (1993-1994). Vanaf 1994 was hij werkzaam bij Union Berlin.