Mager en kleurrijk maal

Voor twee personen: 125 gram langkorrelrijst (bv Uncle Ben's) 1/2 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma) 1/2 blik rode kidneybonen zout 1 struik paksoi 1 teentje knoflook 2 eetlepels olie 2 eetlepels seroendeng 1 kleine gegrilde kip (poelier) of 300 gram kipfilet Doe de rijst met 1/4 liter water, zout en kurkuma in een pan, kook de rijst 10 minuten.

Verwarm de afgespoelde en uitgelekte bonen de laatste 2 minuten mee. Laat de rijst, verpakt in een handdoek, droogstomen. Snijd de paksoibladeren van de voet los, was de bladeren en snijd ze in stukken van 2-3 cm. breed. Verwarm de olie, pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in 5-7 minuten beetgaar. Strooi er zout en seroendeng over. Eet er kip van de grill van de poelier bij of roerbak eerst 300 gram kipfilet in blokjes en voeg de paksoi toe.

    • Annelène van Eijndhoven