Hoogovens stoot dochter Cirex af

Hoogovens Beheermaatschappij Industriële Produkten (HBIP) wil haar precisiegieterij Cirex in Almelo verkopen aan Waeles Industries in het Franse Montreuil. Voor de 220 medewerkers zal de overdracht geen gevolgen hebben, aldus Hoogovens.

De overneming van de aandelen in Cirex, inclusief het meerderheidsbelang in de Tsjechische gieterij Tatrarex Spol, gebeurt in twee termijnen. De helft van de aandelen wordt binnenkort overgedragen, de rest volgt op een later tijdstip. Hoogovens wil Cirex kwijt omdat het concern zich wil concentreren op staal en aluminium.

Cirex is een van de modernste precisiegieterijen van Europa. Het bedrijf produceert gecompliceerde stalen gietstukken, hoofdzakelijk voor de Duitse automobielmarkt. Deze markt wordt gekenmerkt door toenemende vraag naar produkten die klaar zijn om zonder verdere bewerkingen te worden ingebouwd.

Waeles Industries heeft de kennis en apparatuur om deze produktafwerking te verzorgen. De overneming biedt Cirex tevens de mogelijkheid zijn marktgebied uit te breiden tot de Franse automobielindustrie. Waeles heeft ongeveer 2500 medewerkers. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 450 miljoen gulden.