Fusie van Boeing en McDonnell van de baan

NEW YORK, 16 JAN. De Amerikaanse vliegtuigbouwers Boeing en McDonnell Douglas hebben hun overleg over de mogelijkheden om samen te gaan afgebroken, zo meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vanmorgen. Volgens de krant is het verkennende overleg mislukt, omdat er geen overeenstemming mogelijk bleek over de waarde die aan McDonnell moet worden toegekend. In november wist The Wall Street Journal te melden dat de twee vliegtuigbouwers met elkaar in overleg waren. Net zoals nu beriep de krant zich toen op bronnen bij de concerns. Boeing, noch McDonnell heeft zich openlijk uitgelaten over de ontwikkelingen. De besprekingen zouden zich hebben gericht op diverse mogelijkheden, van uitwisseling van belangen tot overneming van McDonnell en een regelrechte fusie. Deze laatste transactie zou zeker 35 miljard dollar waard zijn geweest. Een combinatie van de twee had een gigant opgeleverd met een omzet van 35,1 miljard dollar en 185.000 werknemers. Andere vliegtuigbouwconcerns zouden dan worden weggeconcurreerd. McDonnell heeft een leidende positie wat betreft de verkoop van militaire vliegtuigen, terwijl Boeing sterk is in passagierstoestellen. (AFP)