DSM koopt producent van rubber in Brazilië

Niet bekend

De EPDM-fabriek maakt deel uit van het petrochemische complex Triunfo in het zuidoosten van Brazilië. De overname past in de strategie van de 'business group' DSM Elastomers met 1.200 werknemers, die actief is op het gebied van synthetische rubbers. De groep produceert 185.000 ton per jaar en wil haar positie als wereldleider verder versterken. De omzet van de Braziliaanse EPDM-fabriek bedraagt rond 30 miljoen dollar. Ruim de helft van de produktie wordt op de lokale markt verkocht. Directeur De Visser van DSM Elastomers: “De overname betekent tevens een verdere geografische expansie in een gebied waar in de komende jaren een aanzienlijke groei wordt verwacht, met name in de automobielsector.”

EPDM-rubber wordt vooral toegepast in auto-onderdelen, zoals profielen en slangen, industriële produkten, bouwmaterialen en als toevoeging van motorolie.

Gisteren maakte DSM bekend een overeenkomst te hebben getekend met het Britse BP Chemicals, waarbij DSM de optie krijgt op een licentie van BP voor de toepassing van zogeheten 'Innovene' polyetheen gasfasetechnologie.