Deel Knight-Ridder in aanbieding

NEW YORK, 16 JAN. Het Amerikaanse mediaconcern Knight-Ridder Incorporated wil af van zijn financiële informatiedienst Knight-Ridder Financial (KRF). De bank Goldman Sachs is gevraagd op zoek te gaan naar een koper of een partner voor een joint venture. KRF levert via beeldschermen financieel nieuws en marktnoteringen aan ondernemingen en media in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Het bedrijf is op zijn terrein het op drie na grootste ter wereld, na Reuters, Dow Jones & Co en Bloomberg. Er werken 1100 mensen. De omzet is de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld. Analisten schatten de waarde van KRF op 300 à 400 miljoen dollar. Volgens de topman van Knight-Ridder, P. Anthony Ridder, komen de mogelijkheden van KRF beter tot hun recht als het bedrijf onderdeel wordt van een organisatie op hetzelfde terrein. De belangrijkste gegadigden lijken de drie grotere concurrenten. Bloomberg heeft echter al laten weten geen interesse te hebben. (KRF)