Coöperatie ACM verkoopt Viando

De agrarische coöperatie ACM wil haar dochter Viando in het Friese Veenwouden verkopen aan het handelshuis Koning International. Bij Viando, dat jaarlijks 40.000 ton honden- en kattenvoer produceert, werken ongeveer 35 mensen. De arbeidsplaatsen blijven behouden, aldus de hoofddirecteur K. Steenbeek.

De overneming is nog niet helemaal rond, maar de onderhandelingen zijn in een afrondend stadium. Koning International is volgens de ACM-directeur de enige gegadigde.

De jaaromzet van Viando bedraagt ruim 25 miljoen gulden. Volgens ACM behoort de produktie van huisdiervoerders niet meer tot haar kernactiviteiten. De ACM-coöperatie, die in Noord-Nederland actief is, produceert en verkoopt vooral veevoeders voor de veehouderij. Koning International handelt al in huisdiervoer.