Vorig jaar beste bioscoopbezoek sinds 1984

AMSTERDAM, 15 JAN. Vorig jaar bezochten bijna 17 miljoen mensen de bioscoop; daarmee is 1995 het meest succesvolle bioscoopjaar sinds 1984. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie. Vooral de kerstfilms zorgden voor volle bioscopen. De laatste weken van december zijn voor de film- en bioscoopbranche buitengewoon goed verlopen, aldus de federatie. Ruim één miljoen bezoekers zagen films als Golden Eye, Pocahontas,Babe en The Santa Clause. Goed bezochte Nederlandse films zijn Filmpje!, De Tasjesdief, Lang Leve de Koningin en Flodder 3. Volgens de federatie heeft het investeringsprogramma de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat velen de bioscoop hebben herontdekt. Dat programma wordt nog steeds voortgezet met de opening van nieuwe bioscopen en verbouw- en nieuwbouwplannen. Volgens de federatie zorgden ook de betere serviceverlening en de mogelijkheid 24 uur per dag te reserveren via de BelBios, de landelijke reserverings- en servicelijn, voor het herstel van het bioscoopbezoek. (ANP)

AUGUSTUS