Positie Cruijff nog altijd omstreden na 1-1 gelijkspel

ROTTERDAM, 15 JAN. De positie van Johan Cruijff bij Barcelona is nog altijd omstreden. De trainer-coach zag gisteren zijn ploeg in het eigen Nou Camp met 1-1 gelijkspelen tegen Deportivo la Coruña. Barcelona verzuimde te profiteren van de hele en halve misstappen van de concurrentie. “We hebben de kans laten liggen de achterstand te verkleinen, hoewel er sprake is van een lichte verbetering”, oordeelde voorzitter Josep Lluis Nuñez na afloop.

Koploper Atletico Madrid kwam tegen het laaggeklasseerde Albacete ook niet verder dan 1-1. Compostela nam de tweede plaats in de Spaanse competitie over van Espanyol. In de onderlinge confrontatie won de club uit het bedevaartsoord met 2-1 van de Catalanen. Real Madrid speelde met 2-2 gelijk tegen Zaragoza.

Na afloop van het duel tegen Deportivo meldde Nuñez zich in de kleedkamer voor een onderhoud met trainer en spelers. Cruijff maakte zijn criticaster duidelijk geen tijd te hebben en wees hem de deur. Voor het begin van de wedstrijd werd Cruijff door de socios begroet met steunbetuigingen op diverse spandoeken: “Dank u Johan om bij Barcelona te zijn” en “Cruijff, nu meer dan ooit”. De tachtigduizend toeschouwers verlieten teleurgesteld het stadion.

Barcelona kwam in de eerste helft op achterstand door een treffer van Russisch international Dimitri Radsjenko. Na rust domineerden de Catalanen domineerden het spel. De overmacht resulteerde in slechts één treffer. Met een kopbal maakte verdediger Abelardo in de 59ste minuut de verdiende gelijkmaker.