NEWSWEEK

Op het omslag van Amerikaanse weekblad Newsweek kijkt Hillary Clinton de lezer aan zoals First Ladies dat horen te doen: vriendelijk, maar gedistantieerd. Het blad brengt twee artikelen over haar en een vraaggesprek. Hillary wordt getekend als een gedreven vrouw - als ze een toespraak houdt over het nut van sociale hervorming vergeet ze haar man te introduceren en gebruikt ze zoveel spreektijd dat voor de president maar een halfuurtje overblijft.

Newsweek wijst de methodistische kerk en haar rechtenstudie in Yale aan als de vormende krachten in Hillary's leven. Als tiener uit een nette buitenwijk in Chicago paste ze al op bij kinderen van arme migranten-ouders en was ze als vrijwilligster actief in de arme wijken. In Yale trof ze in de jaren zeventig een klimaat waarin het recht als een middel voor sociale hervorming werd beschouwd. Haar grootste fans, constateert Newsweek, wonen in de arme buitenlanden.

In een kort interview wordt Hillary aan de tand gevoeld over Travelgate en Whitewater, maar ze houdt de boot vakkundig af.