KPN Kabel stapt in Frans netwerk

KPN Kabel heeft voor een niet nader genoemd bedrag een 46 procents belang genomen in de Franse kabeltelevisiemaatschappij Réseaux Câblés de France (RCF). De deelneming had plaats door middel van uitbreiding van het aandelenkapitaal van RCF. Dit heeft KPN Kabel, dochteronderneming van Koninklijke PTT Nederland, vandaag bekendgemaakt.

Met de investering in RCF is KPN Kabel voor het eerst actief in Frankrijk. Het vorig jaar gevormde dochterbedrijf, waarvan Casema/NKM het hart vormt, streeft naar uitbreiding van zijn Europese belangen. Eerder werden deelnemingen verworven in twee Britse kabelbedrijven en in Tsjechië en Polen.

KPN Kabel heeft met de Groupe Bruxelles Lambert (GBL) en Gillam (dochteronderneming van GBL), die samen 22 procent van RCF bezitten, een controlerend belang in de Franse kabelmaatschappij.

RCF is in grootte de vierde Franse kabeltelevisie-operator. Het levert diensten in de steden Antibes, Lorient, Cholet, Valenciennes, Châteauroux, Nevers, Périgueux, Roanne en la-Roche-sur-Yon. In totaal staan 217.000 woningen in deze gebieden, waarvan er 200.000 zijn bekabeld. Momenteel heeft RCF 58.000 klanten. KPN Kabel beschikt via zijn deelnemingen over 1,4 miljoen aansluitingen.