Groenendaal kampioen veldrijden

ZWOLLE, 15 JAN. Richard Groenendaal heeft gisteren in Zwolle de nationale titel veldrijden in de open categorie behaald. De Brabander ging Wim de Vos voor. Groenendaal had ongeveer een minuut voorsprong. De derde plaats was voor titelverdediger Adri van der Poel.

De podiumbezetters van gisteren en Erik Boezewinkel zijn verzekerd van een plaats in de Nederlandse ploeg voor het WK veldrijden op 4 februari in Montreuil bij Parijs. De vijfde plaats blijft nog een week openstaan. Kandidaten zijn Marcel Scheffer en Marcel Gerritsen. Het Nederlands kampioenschap in Zwolle bracht gisteren geen uitsluitsel. Scheffer eindigde als zevende, Gerritsen als vijfde. Bondscoach Martin van Dijk wil beiden volgende week nog aan het werk zien in de wereldbekerwedstrijd in Pontchateau.