Burg Groep neemt Belgische LAG over

De in Pijnacker gevestigde Burg Groep (produktie van transportmiddelen) heeft de onlangs failliet verklaarde Belgische branchegenoot LAG-Groep te Bree, overgenomen. De directie deelt mee dat indien de handelsrechtbank te Tongeren de overname goedkeurt, dit voor 290 van de ruim 400 werknemers behoud van werk betekent.

LAG, dat vooral tankwagens van aluminium en roestvrij staal maakt, verkeerde al geruime tijd in de problemen. Ondanks nieuwe aandeelhouders en een reorganisatie ging de marktleider binnen de Benelux toch failliet.

De Burg Groep bestaat uit twee divisies met totaal elf produktievestigingen. Eén tak houdt zich bezig met roestvaststalen tank- en apparatenbouw (merknaam Holvrieka), de andere richt zich op de produktie van wegtransportmiddelen, zoals trailers. Ook worden onder de naam Burg Trailer Rental produkten verhuurd.

In totaal werken bij de bedrijven in Nederland, België en Denemarken Burg ongeveer 1000 mensen die samen een jaaromzet van 250 miljoen gulden realiseren, waarvan 60 procent in het buitenland. Over 1995 heeft de groep een winst geboekt van ongeveer 5 miljoen gulden.