James Brown

INGREEP. De Amerikaanse zanger James Brown (67) is “bedroefd maar voelt dat hij zijn leven moet voortzetten.” Vorige week overleed zijn vrouw, Adrienne Lois Brown, twee dagen na een plastisch-chirurgische ingreep. Volgens de lijkschouwer van Los Angeles, Deborah Peterson, had haar dood niets te maken met de kosmetische operatie, waarvan zij de precieze aard niet wil onthullen. Ook James Brown, die een reputatie heeft hoog te houden waar het fysiek geweld betreft, had volgens de lijkschouwer niets te maken met de dood van zijn vrouw.

Adrienne leerde Brown in 1981 kennen toen zij voor een tv-show zijn haar kapte. Het kapsel van James Brown, bestaande uit ontkroest, zwart geverfd haar dat in een grote golf het hoofd omsluit, vergt dagelijks twee uur verzorging.

Het huwelijk van Adrienne en James Brown was 'stormachtig'. Adrienne klaagde haar man meerdere malen aan wegens mishandeling, maar trok die aanklachten later in. Op 31 oktober vorig jaar werd James Brown gearresteerd, nadat zijn vrouw de politie had gebeld met de mededeling dat zij door haar echtgenoot in elkaar was geslagen. Een maand later verklaarde zij onder ede dat de wonden in haar gezicht veroorzaakt waren door de spiegel die ze per ongeluk had gebroken. In zijn autobiografie James Brown. The Godfather of Soul wijt James Brown de huwelijksproblemen aan de kracht van hun beider persoonlijkheden. “Zij is een sterke persoon, ik ben een sterke persoon. Altijd als twee zielen als de onze bij elkaar komen, duurt het lang voor ze één worden.”

    • Peter Michielsen
    • Frederiek Weeda