Heister zet zegereeks voort

MANCHESTER, 13 JAN. Tafeltennisser Danny Heister heeft gisteren zijn zegereeks bij het olympisch kwalificatietietoernooi in Manchester voorgezet. De Nederland versloeg in zijn eerste partij in de tweede ronde de Belg Thierry Cabrera in vier games: 16-21, 21-12, 21-9, 21-18.

Heister raakte tevens een belangrijke concurrent in groep 2 kwijt. De sterke Griek Creanga, 24ste op de wereldranglijst, gaf gisteravond op wegens een schouderblessure. De uitvaller bezorgde de Nederlandse kampioen een avondje vrij. “En rust kan ik goed gebruiken”, zei Heister. Bij de vrouwen wonnen Miriam Hooman en Gerdi Keen ook hun eerste wedstrijden in de tweede ronde.

De voorzitter van de topsportcommissie van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB), Cornelis Sluiter, heeft het hoofdbestuur geadviseerd bondscoach Peter Engel tot aan de Olympische Spelen van Sydney in 2000 te contracteren. Engel kwam anderhalf jaar geleden in dienst van de NTTB en zorgde ervoor dat de rust terugkeerde bij de relgevoelige bond. De 41-jarige Duitser stelde zich vanaf het begin coöperatief op en liet privé-coaching toe. Sluiter is dan ook zeer tevreden over zijn werkwijze.

“Hij doet zijn werk heel goed. Onafhankelijk van de resultaten die in Manchester worden behaald. Als alle vier de Nederlandse spelers zich voor de tweede ronde hebben geplaatst, dan mag je daar best trots op zijn. Ik heb nog steeds goede hoop dat we met zes spelers (Vriesekoop, Hooman, Heister, Trinko en Gerdie Keen en Noor in het dubbelspel) naar Atlanta afreizen.”

Sluiter vindt dat Engel een goed klimaat heeft geschapen voor alle spelers, waardoor ze kunnen presteren. “Engel heeft ervoor gezorgd dat Paul Noël op part-time basis werd binnengehaald voor de mannen, waardoor hij meer aandacht kan geven aan de vrouwen en de beleidslijnen kan uitzetten voor de jeugd.” (ANP)