FLAGEOLETSOEP MET EENDEBORST

Voor deze voedzame stevige soep is nodig: 1,5 liter kippebouillon 1 eendeborstfilet van circa 400 gram 200 gram flageolets 1 ui 2 tenen knoflook enkele stengels bleekselderij 1 prei 1 rode paprika verschillende verse kruiden 2 eetlepels fijngeknipte bieslook zout en versgemalen peper

Laat de flageolets een nacht weken. Kook ze de volgende dag in ongeveer anderhalf uur gaar. Bind de kruiden (bijvoorbeeld takjes tijm, rozemarijn, peterselie, een laurierblad) met een draadje aan elkaar en doe ze bij de bonen in de pan. Voeg ook de knoflook uit de knijper toe. Snijd met een scherp mes een ruitjespatroon in het vel van de eendeborst. Bak de eendeborst op het vel op een niet te hoog vuur. Draai het vlees na 8 minuten om en bak het nog een minuut of 3. Schep het uit de pan. Fruit nu de gesnipperde ui en de in stukjes gesneden paprika in het achtergebleven eendevet in de pan. Snijd de bleekselderij in stukjes en de prei in ringen. Laat deze groente ongeveer 10 minuten meekoken. Doe op het laatste moment de gebakken ui en paprika in de soep, die op smaak wordt gebracht met zout en peper. Vis, als het kruidenboeket onvindbaar is, in ieder geval het draadje uit de pan. Snijd de warm gemaakte eendeborst in dunne plakken. Verdeel de plakken over diepe borden en schep hier de soep bovenop. Strooi er fijngeknipte bieslook over.

    • Anne Scheepmaker