Fans Barcelona steunen Cruijff

BARCELONA, 13 JAN. Johan Cruijff geniet nog wel de steun van het publiek van de Catalaanse voetbalclub Barcelona. In een telefonische enquête van het dagblad Sports onder achtduizend lezers sprak 58 procent het vertrouwen uit in de omstreden trainer-coach. Van 42 procent van de ondervraagden mag de Nederlander vertrekken.

Cruijff ligt onder vuur, mede omdat de resultaten tegenvallen. Zondag verloor de ploeg met 1-0 bij en van middenmoter Celta de Vigo. Begin oktober won Barcelona voor het laatst een uitwedstrijd. In maart is de club tegenstander van PSV in de kwartfinales van het toernooi om de UEFA-beker. In de competitie staat Barcelona tien punten achter op koploper Atletico Madrid.

Bovendien zijn de kritische plaagstoten die Cruijff regelmatig uitdeelt, een doorn in het oog van sommige bestuursleden. Voorzitter Nuñez liet deze week in een vraaggesprek met het Catalaanse dagblad El Periodico weten dat hij Cruijff slechts de hand boven het hoofd houdt vanwege zijn grote verdiensten in het verleden voor de miljoenenclub. “Een ander iemand, met minder dienstjaren, zou al lang ontslagen zijn”, zei Nuñez in het interview. Cruijff leidde de club vier keer op rij naar de landstitel. In 1991 veroverde Barcelona voor het eerst in het bestaan de Europa Cup voor landskampioenen.

Barcelona's socio's moeten maar beslissen over het lot van de coach, vond de voorzitter. Morgen speelt Barcelona in het eigen Nou Camp-stadion tegen Deportivo la Coruña, de nummer zeven van de ranglijst.

Naar verluidt heeft Cruijff dezer dagen het nieuwe arbeidscontract dat al voor hem klaarlag, van een handtekening voorzien en teruggestuurd naar het bestuur. Voorzitter Nuñez accepteert de ondertekening niet omdat Cruijff het schrijven ongeveer vier maanden thuis in de kast heeft laten liggen. (ANP)