Blinker en Witschge verbannen uit selectie

ROTTERDAM, 13 JAN. Ze mochten vorige week al niet mee naar Marokko en zijn nu zelfs verbannen uit de A-selectie. Trainer Arie Haan wil Regi Blinker en Rob Witschge kennelijk niet meer zien bij Feyenoord. Hij heeft hun te verstaan gegeven dat ze niet meer welkom zijn bij de training van de hoofdmacht.

Blinker en Witschge, beiden al geruime tijd op zoek naar een nieuwe club, meldden zich donderdagmiddag in de Kuip voor de gebruikelijke oefensessie van de A-selectie. Vlak voordat ze omgekleed en wel naar buiten gingen, kregen ze van Haan echter te horen dat hij op hun aanwezigheid geen prijs meer stelde. Een bemiddelingspoging van Ronald Koeman en Peter Bosz in de kleedkamer haalde niets uit. Haan bleek onvermurwbaar.

Blinker en Witschge moesten op een bijveld van Varkenoord, het terrein van amateurclub Feyenoord, hun oefeningen doen. Gisterochtend trainde het tweetal opnieuw in alle eenzaamheid. Slechts hulpcoach Marcel Bout kijkt soms nog naar hen om. Het bestuur van Feyenoord staat achter het strenge beleid van Haan.

Algemeen directeur Nicole Edelenbos heeft de mislukte transfer van Blinker naar FC Luzern inmiddels wel bij de arbitragecommissie van de UEFA aangekaart. Feyenoord voelt zich door een Zwitserse delegatie, die zei over een mandaat van het bestuur te beschikken, in de maling genomen. Ondanks een akkoord over de transfersom, in december, is nog geen cent ontvangen. (ANP)