Zware loting Australian Open voor Siemerink

MELBOURNE, 12 JAN. Jan Siemerink heeft van de Nederlandse tennissers die maandag beginnen aan de Australian Open in Melbourne de zwaarste tegenstander geloot in de eerste ronde. Hij moet het opnemen tegen de Zwitser Marc Rosset, de nummer dertien van de plaatsingslijst. Richard Krajicek, als elfde geplaatst, heeft met de Australiër Jason Stoltenberg eveneens een lastige opponent geloot.

Paul Haarhuis, nummer zestien op de plaatsingslijst, speelt in de eerste ronde tegen de Belg Filip de Wulf. Haarhuis' dubbelspelpartner Jacco Eltingh neemt het op tegen de Zweed Thomas Johansson. De laagstgeklasseerde Nederlander, Sjeng Schalken, treft een qualifier.

Bij de vrouwen speelt Brenda Schultz, die vandaag de halve finales van het toernooi in Sydney bereikte, tegen de Canadese Patricia Hy-Boulais. Miriam Oremans treft de Belgische Laurence Courtois en Kristie Boogert speelt tegen Adriana Serra-Zanetti uit Italië.